Υαλοπίνακες

Διπλοί Συμβατικοί Υαλοπίνακες

 Οι διπλοί υαλοπίνακες αποτελούνται από δυο υαλοπίνακες οι οποίοι διαχωρίζονται από ένα στρώμα αέρα. Σε σύγκριση με το σύστημα μονής υάλωσης οι διπλοί υαλοπίνακες περιορίζουν τις θερμικές απώλειες λόγω της θερμομονωτικής ιδιότητας του αέρα στο διάκενο. Έτσι:

παρουσιάζουν υψηλή διαπερατότητα σε φυσικό φως.

παρέχουν την δυνατότητα για περαιτέρω έλεγχο του θορύβου, της θερμότητας και της ηλιακής ενέργειας, με την τροποποίηση του διάκενου και το γέμισμα αυτού με ευγενή αέρια όπως το αργό.
Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπονται σε θερμοηχομονωτικούς καθώς το αργό λειτουργεί σαν μονωτικό στοιχείο και προσφέρει στον υαλοπίνακα και τελικώς στο κούφωμα μια πρόσθετη θωράκιση στις εξωτερικές συνθήκες περιβάλλοντος (ηλιακή ενέργεια-θερμότητα-θόρυβος).

Ο τρόπος με τον οποίον θα συναρμολογηθεί η διπλή υάλωση, θα επιφέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το διπλό σφράγισμα, δηλαδή η πρώτη στρώση του μονωτικού υλικού πριν εφαρμοστεί το κυρίως σφράγισμα, κρίνεται απολύτως αναγκαία.Με λίγα λόγια τα οφέλη της διπλής υάλωσης στο κούφωμα αλουμινίου :

  • μειώνει τους εξωτερικούς θορύβους του περιβάλλοντος, κάνοντας το σπίτι σας πιο ήρεμο.
    μειώνονται οι απώλειες θερμότητας από το εσωτερικό του σπιτιού, διαμέσω των πορτών & των παραθύρων, κατά 10-12% περίπου, εξοικονομώντας χρήματα από λογαριασμούς ρεύματος και κατανάλωση πετρελαίου.
    προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στα κουφώματά σας, κάνοντας πιο δύσκολη την διάρρηξη από το τζάμι του κουφώματος.
    βελτιώνει την αισθητική εικόνα του κουφώματος, με τα πολλά σχέδια και χρωματισμούς που μπορούν να προστεθούν.

 

 

Υαλοπίνακες Ασφαλείας

 

Τriplex


Triplex ή αλλιώς laminated τζάμια είναι τα τζάμια τα οποία δημιουργούνται από την συνένωση 2 ή περισσοτέρων γυαλιών με διάφανη ή έγχρωμη ζελατίνη-μεμβράνη.

Η συνένωση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη ανθεκτικότητα του τζαμιού στα χτυπήματα καθώς ακόμα και όταν προκληθεί θραύση σε έναν triplex υαλοπίνακα, το τζάμι δεν καταρρέει γιατί συγκρατείται από την εσωτερική μεμβράνη.

Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με ένα μονό τζάμι το οποίο όταν κολληθεί με ένα ακόμα τζάμι έχοντας ενδιάμεσα την απαραίτητη μόνωση με αέρα ή κάποιο ευγενές αέριο (τύπου argon), γίνεται ένας διπλός triplex υαλοπίνακας.

Όταν πρόκειται για οικίες τοποθετούνται συνήθως στην εξωτερική πλευρά του διπλού υαλοπίνακα, τρίπλεξ τζάμια 3+3 ή 4+4.

Securit

Oι υαλοπίνακες Securit είναι θερμικά σκληρυμένα γυαλιά ασφαλείας.

Η διαδικασία σκλήρυνσης παρέχει σημαντικά αυξημένη αντοχή σε μηχανικές τάσεις (κάμψη, πρόσκρουση) και θερμικές τάσεις (θερμοκρασιακή διαφορά) χωρίς να μεταβάλλονται οι φασματομετρικές ιδιότητες του βασικού γυαλιού.

Αλεξίσφαιροι

Αλεξίσφαιρος υαλοπίνακας είναι οποιοσδήποτε υαλοπίνακας triplex αποτελείται από περισσότερους από τρεις υαλοπίνακες και περισσότερα από δυο ελαστικά διαστρώματα (μεμβράνες). Το ευρωπαϊκό στάνταρ ΕΝ 1063 κατηγοριοποιεί τις αλεξίσφαιρες υαλώσεις ανάλογα με την αντίσταση τους σε διάφορα όπλα και είδη πυρομαχικών.

Ενεργειακοί LOW –E Υαλοπίνακες

Είναι οι υαλοπίνακες νέας γενιάς χαμηλής εκπομπής (Low Emissivity).

Είναι τα γυαλιά που επιτρέπουν στο φως να περάσει μέσα από αυτά παρέχοντας ταυτόχρονα θερμική μόνωση.
Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας ειδικής επίστρωσης μετάλλων στην εσωτερική πλευρά ενός εκ των δύο γυαλιών (στους διπλούς υαλοπίνακες), η οποία εμφανίζει υψηλή ανακλαστικότητα στο υπέρυθρο τμήμα της ακτινοβολίας.

Η επίστρωση αυτή αποτελείται από διάφορα μικροσκοπικά μεταλλικά οξείδια, που επιβραδύνουν τη μεταφορά της θερμοκρασίας από την εξωτερική πλευρά του τζαμιού στην εσωτερική και το αντίστροφο.

Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας από τον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο στο εσωτερικό του σπιτιού και αντίστροφα.

Οι επιστρώσεις αυτές μπορεί να είναι τελείως διάφανες ή να φέρουν διάφορους τόνους χρωμάτων, με αποτέλεσμα ο υαλοπίνακας στην τελική του μορφή να έχει την απόχρωση που επιθυμούμε (φιμέ, μπρονζέ, γαλάζιο κ.α.) .

ΓΕΝΙΚΑ

Αναλύοντας τις ευθύνες των δομικών στοιχείων σχετικά με τις θερμικές απώλειες σε ένα κτίριο, καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα :

• Το 20% της θερμικής απώλειας οφείλεται στη σκεπή
• Το 25% της θερμικής απώλειας οφείλεται στους τοίχους
• Το 20%της θερμικής απώλειας οφείλεται στο δάπεδο
• Το 35% της θερμικής απώλειας οφείλεται στα παράθυρα


Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες μαλακής επίστρωσης όμως δε μειώνουν μόνο το ποσοστό της θερμότητας που μεταφέρεται από το εξωτερικό στο εσωτερικό, αλλά φιλτράρουν και την ηλιακή ακτινοβολία.

Έτσι ταυτόχρονα, εμποδίζουν σε μεγάλο βαθμό την περατότητα της υπεριώδους και της υπέρυθρης ακτινοβολίας που φθείρει χαλιά, κουρτίνες, έπιπλα κ.α. έως και 70%.

Όλα τα παραπάνω προσδιορίζονται από κάποιους ενεργειακούς συντελεστές

Τρεις είναι οι σημαντικοί δείκτες στις επιλογές ενός γυαλιού:

Α) Uvalue ή Κ - value W/m K: συντελεστής θερμοπερατότητας

εκφράζει το ρυθμό απώλειας της θερμότητας ανά τετρ. μέτρο υαλοπίνακα μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής επιφάνειας του υαλοπίνακα και καθορίζεται από την ικανότητα μιας επιφάνειας να απορροφά ή να αντανακλά θερμότητα.
Όσο χαμηλότερη είναι η δυνατότητα εκπομπής (Emmisivity) τόσο χαμηλότερος είναι ο συντελεστής θερμοπερατότητας Κ και άρα τόσο αποδοτικότερος ενεργειακά είναι ο υαλοπίνακας.

Β) Solar Factor - g: ηλιακός συντελεστής,

ε είναι από τους σημαντικότερους συντελεστές και εκφράζει το ποσοστό της συνολικής ηλιακής ενέργειας-θερμότητας που περνάει μέσα απ’ το γυαλί στο εσωτερικό του χώρου.
Οι τιμές του κυμαίνονται από 0-1.
Επειδή στην Ελλάδα έχουμε θερμά καλοκαίρια είναι πολύ σημαντικό να ελαχιστοποιείται η τιμή του (0), αλλιώς το γυαλί λειτουργεί σαν δίοδος της θερμότητας με αποτέλεσμα να υπερθερμαίνεται το εσωτερικό και να επιβαρύνονται τα κλιματιστικά.

Γ) Light Transmission - LT: οπτική διαπερατότητα,

ε εκφράζει το ποσοστό της φωτεινής ακτινοβολίας που περνά μέσα από το γυαλί.
Όσο μεγαλώνει ο δείκτης τόσο περισσότερο φως περνάει στο εσωτερικό του χώρου.
Ένας χαμηλός συντελεστής φωτοπερατότητας επιβαρύνει την κατανάλωση στο σύστημα τεχνητού φωτισμού.
Οι ιδανικές τιμές του δείκτη αυτού είναι από 60% - 80%.

Επομένως για το βέλτιστο ενεργειακό αποτέλεσμα πρέπει να επιλέγουμε τζάμια με :

· Χαμηλό Uvalue

· Χαμηλό g

· Υψηλό LT


τα οποία το καλοκαίρι :
1. αντανακλούν το υπέρυθρο φως του ήλιου
2. δρουν σαν ασπίδα στην έμμεση θερμότητα από τον περιβάλλοντα χώρο –
ευκολότερη ψύξη
3. μειώνουν το κόστος ψύξης (έως και 35%)
4. μειώνουν το κόστος του τεχνητού φωτισμού

και το χειμώνα :
1. δρουν σαν ασπίδα στη θερμότητα που προσπαθεί να διαφύγει από το εσωτερικό –
αποδοτικότερη θερμομόνωση
2. μειώνουν το κόστος θέρμανσης (έως και 35%)

Οι ενεργειακοί υαλοπίνακες μας δίνουν την δυνατότητα να ελέγχουμε το ηλιακό φως προς όφελος μας και να δημιουργούμε ένα άνετο περιβάλλον στο χώρο μας με το λιγότερο δυνατό οικονομικό και ενεργειακό κόστος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Τελευταία Νέα

Νέο έργο στην Κηφισιά

14-05-2018

Νέο έργο στην Κηφισιά!

Περισσότερα

Εξοικονομώ ΙΙ

20-02-2018

Ξεκινά το "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ" Η 28η Φεβρουαρίου 2018, ορίστηκε η ημερομηνία...

Περισσότερα

Μεζονέτα στα Μελίσσια

25-01-2018

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των ενεργειακών κουφωμάτων στις μεζονέτες στα Μελίσσια.

Περισσότερα

Siccona

 

Νέο πτυσσόμενο σύστημα καγκέλου

imagegen02

Ξενοδοχειακές Κατασκευές

Αντικατάσταση Κουφωμάτων

koufwmataenergeiak

Ενεργειακά Κουφώματα

 

Ποιοί είμαστε

Η εταιρεία center al ιδρύθηκε το 1996 από τον Θεόδωρο Τσίγκο και αναπτύχθηκε με γοργούς ρυθμούς σε μια μεγάλη μονάδα κατασκευής και εφαρμογής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου. 
Σήμερα κατέχει μια κορυφαία θέση στις κατασκευαστικές εταιρίες στο χώρο του Αλουμινίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αντικατάσταση Κουφωμάτων

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εργοστάσιο - Έδρα :
Θέση 4ο χλμ Χαλκίδας - Αφρατίου, Χαλκίδα
Τηλ. +30 22210 52772

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Χάρτης